Головна » Бібліотека » Вознесіння Господнє – свято світла і добра!

Вознесіння Господнє – свято світла і добра!



Вознесіння Господнє – свято світла і добра!

Побажаємо ж сьогодні Всім вам миру і тепла.

Історія свята.На дворі – кінець травня, а це значить, що настав одне з дванадцяти найважливіших свят православного календаря – Вознесіння Господнє.

Вознесіння Господнє православні українці відзначають у четвер, 28 травня. Цього дня Ісус Христос переміг смерть і почав нове життя у славі Бога.

Вознесіння святкують на сороковий день після Великодня. Згідно православним традиціям, саме на сороковий день душа остаточно прощається з тілом і світом живих і підноситься на небо за прикладом Спасителя і Господа нашого.

У Євангелії стверджується, що Ісус «піднявся і зник у хмарі» неподалік від Віфанії на горі Оливній. Після цього син Божий почав являтися своїм учням.

Свято Вознесіння Господнього християни відзначають, щоб вшанувати Ісуса уже як того, хто подолав смерть і «підготував місце» у раю для всіх безгрішних. Вознесіння Господнє – свято, що переконує Церкву в розумінні Богом становища людей, тому християни можуть сміливо приходити до Нього зі своїми молитвами.

Чого не можна робити на Вознесіння?

Духівництво дає поради, як святкувати Вознесіння Господнє. Найкраще – присвятити цей час тихій молитві і згадці про жертву Христа заради людей. У цей день українці традиційно відвідували церкву, ставили свічки за померлих родичів і просили пробачення за завдану кривду сусідам і рідним.

Увечері сім’ї сідали за скромну вечерю без надлишку жирної та калорійної їжі, аби таким чином віддати шану Спасителю. Одну тарілку залишали пустою. За повір’ями, у ніч на п’ятницю духи родичів спускалися на землю грішників і пригощалися їхніми наїдками. Втім, в цей день також важливо остерігатися злих тіней.

Вітаємо вас зі світлим святом! Бажаємо миру і гармонії в душі, здоров’я вам і вашим рідним, сили духу і Божого благословення на всі добрі справи.

Tags: