Онлайн-захід до Міжнародного дня кухаря і кулінара
Професія кухаря – одна з найважливіших у людському суспільстві, це не тільки давня, а й вічна професія. Вона необхідна у повсякденному житті. Сучасний кухар – це одночасно професіонал, художник, дієтолог, психолог і навіть чарівник.
20.10.2023 у Люботинському професійному ліцеї залізничного транспорту (смт Кегичіка) майстер в/н Альбіна ГНАТЕНКО провела онлайн-захід, присвячений Міжнародному дню кухаря і кулінара, на якому були присутні здобувачі освіти разом з педагогічними працівниками.
Присутні ознайомилися з становленням професійного свята кулінарів; з історією виникнення кухарського мистецтва, цікавими історичними подіями та фактами про професію кухар; історією виникнення та розвитку кухарського одягу.
Під час заходу була проведена цікава вікторина “Кулінарний ерудит”, на питання якої відповідали здобувачі освіти разом з педагогами.
Здобувачки освіти групи К-22 підготували цікаві розповіді про найвідоміших кухарів світу. Не оминули “Кухонні війська”, шеф-кухарів і рестораторів, які об’єдналися, мобілізувалися, щоб допомагати ЗСУ, ТРО та українцям, наближаючи Перемогу.
Наприкінці заходу, здобувачка освіти Юлія Макушова зачитала “Оду кухарю”.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх кухарів і кулінарів!
Мирного неба та Перемоги нам усім!